perjantai 5. lokakuuta 2012

ASUMISEN HINTAA ON ALENNETTAVA RIIHIMÄELLÄ

Kunnallisaloite

Ihmisten tuloista menee yhä enemmän asumiseen. Pelkistä seinistä joutuu maksamaan niin paljon, että muuhun ei jää tarpeeksi rahaa. Etenkin kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja on erittäin vaikea saada.

Vuokra-asuntotuotanto olisi kunnalle käytännössä riskitön ja pidemmällä aikavälillä itse itsensä rahoittava tapa lisätä vuokra-asuntoja. Vuokralaiset maksavat vuokrillaan niin talojen rakennuslainat kuin käyttökulut ja peruskorjaukset.

Riihimäen kaupunki ei kuitenkaan rakennutakaan paljoa vuokra-asuntoja. Suurin osa uusista asunnoista on rakennusliikkeille ja rahoittajille voittoa tavoittelevaa tuotantoa, jonka vuokrat ja hinnat ovat kunnallisia vuokra-asuntoja kalliimpia.

Hyvät Riihimäen kaupunginhallituksen ja valtuuston jäsenet, monet riihimäkeläiset toivovat mahdollisuutta asua omakustannushintaan. Kunnallisen asuntotuotannon lisääminen ei rasita Riihimäen taloutta, mutta kuntalaisten elämän laatua sillä voidaan parantaa tuntuvasti. Rakennustoiminta tarjoaisi myös lisää työpaikkoja.

Aloite edullisista vuokra-asunnoista

Esitän, että kaupungin omien vuokra-asuntojen rakennuttamista lisätään nopeasti. Tähän on osoitettava riittävästi hyviä tontteja.

 Reijo Sutinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti