perjantai 18. maaliskuuta 2011

Joukot pois Afganistanista, ei Natolle!

Afganistan on varoittava esimerkki siitä, että kansainvälisiä ongelmia ei ratkaista sodan ja Naton keinoin. Eduskunnan aikoinaan yksimielisesti tekemä päätös lähettää suomalaisjoukkoja Afganistanin sotaan on ollut vakava virhe.

Suomen joutuminen Afganistanissa miehitys- ja sisällissodan osapuoleksi kertoo siitä, miten vaarallisiin selkkauksiin vie sotilaallinen kumppanuus USA:n ja Naton kanssa. Suomalaisten ja muiden ulkomaiset sotilasjoukot on vetämistä pois Afganistanin sodasta.

USA ja Nato ovat käyttäneet Afganistanin sotaan jo summan, joka on enemmän kuin Afganistanin kansantuote yli 20 vuodessa. Näillä yli 250 miljardilla dollarilla olisi voitu tuhoamisen sijasta uudistaa ja rakentaa maata.

Suomen on palattava sotilaallisen liittoutumattomuuden ja rauhanpolitiikan tielle. Suomi tunnetaan vieläkin maailmalla rauhanpolitiikasta. Voimme osaltamme edistää poliittistenratkaisujen hakemista muun muassa Afganistanin ja Palestiinan konflikteihin.

Suomen edustajien on myös asetuttava selvästi vastustamaan USA:n ja Naton piirissä esitettyä sotilaallista sekaantumista muidenkin arabimaiden tapahtumiin.

Suuri enemmistö suomalaisista vastustaa oikeiston pyrkimyksiä viedä Suomi Naton jäseneksi. Uuden globaalimman strategian hyväksyneen Naton sijasta on vahvistettava YK:n roolia ja toimittava oikeudenmukaisemman maailman hyväksi.

Sota-aseita vai arjen turvaa?

Nato-kumppanuus on johtanut myös kasvavaan asevarusteluun. Valtion tämän vuoden budjetissa on asehankintoihin jo 854 miljoonaa euroa ja tilausvaltuuksia lähivuosien asehankintoihin 1 865
miljoonaa. Nämä rahat ovat pois ihmisten arjen turvasta.

40 miljoonalla eurolla voi palkata vuodeksi päiväkoteihin 1 000 lastentarhanopettajaa. 70 miljoonalla voi palkata kouluihin noin 1 000 opettaa ja 500 oppilashuollon työntekijää. 320 miljoonalla saataisiin kuntiin 7 500 vanhusten

palveluasumispaikkaa ja niihin 6 000 työntekijää. 500 eurolla voisi työllistää vuodeksi noin 8 500 rakentajaa tekemään kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Samalla voidaan lyhentää niin asepalvelusta kuin siviilipalvelusaikaa.

Me kommunistit haastamme myös muut puolueet ottamaan selvästi kantaa Afganistanin sotaa, Natoa ja asevarustelua vastaan – rauhanpolitiikan puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti