maanantai 12. joulukuuta 2011

SKP merkittiin uudelleen puoluerekisteriin



Kurjistamista ja Leikkauspolitiikkaa vastaan

Suomen kommunistinen puolue on merkitty uudelleen puoluerekisteriin. Nyt Suomessa on puoluerekisterissä selkeä vasemmistolainen vaihtoehto EU:n ja hallituksen toteuttamalle kurjistamiselle ja rahaeliitin eurokomennolle.

– SKP tarvitaan tuomaan politiikkaan vasemmistolainen oppositio ja vaihtoehto eriarvoisuutta lisäävälle hallituspolitiikalle, perustelee SKP:n pääsihteeri JP Väisänen.

– Haluamme toimia yhdessä kaikkien niiden kanssa, jotka eivät aio alistua nykyiseen sietämättömään tilanteeseen, rahavaltaan ja pankkipelureiden laskujen maksattamiseen työntekijöiden ja vähävaraisten kustannuksella.

Ensi vuoden SKP aloittaa kokoamalla katu- ja torikyselyllä ihmisten ehdotuksia siitä, mitä kunnissa ja Suomessa pitäisi muuttaa.


– Eurooppaa ja monia muita maita heiluttelevat finanssikriisit osoittavat, miten tuhoisa järjestelmä kapitalismi on. Siksi tarvitaan puolue, joka vastustaa kapitalismia ja pyrkii oikeudenmukaisempaan järjestelmään, nykyaikaiseen sosialismiin.

– SKP tuo suomalaiseen politiikkaan myös yhteyden kansainvälisen työväenliikkeen taisteluun ihmisten vapauttamiseksi riistosta, pääoman vallasta sekä sotien, nälän ja ympäristökatastrofien uhkista, Juha-Pekka Väisänen kuvaa SKP:n roolia.

SKP:n puheenjohtaja Yrjö Hakanen on parhaillaan mukana Brysselissä, missä Euroopan vasemmisto tekee johtopäätöksiä kamppailusta EU-politiikkaa vastaan. Viikonloppuna SKP oli mukana Ateenassa 78 kommunistisen ja työväenpuolueen kansainvälisessä tapaamisessa, jossa koottiin voimia työväen kurjistamista ja rahavaltaa vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti