sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Suomessa varallisuutta enemmän kuin koskaan

-         - leikkauslistat joutavat tunkiolle!

Suomen bruttokansatuote on lähes puolet suurempi kuin kymmenen vuotta sitten. Valtapuolueet ajavat kuitenkin julkisten palveluiden, työllisyyden, eläkkeiden ja muun perusturvan heikentämistä. Elinkeinoelämän keskusliitto ja oikeisto haluavat tehdä julkisista palveluista bisnestä.
Peruspalvelut ovat jokaiselle kuuluva perusoikeus. Niiden kilpailuttaminen ja yksityistäminen on lopetettava. Lakisääteiset palvelut on järjestettävä pääsääntöisesti kuntien omana toimintana ja lähipalveluina. Siihen on ohjattava lisää Rahaa nostamalla kuntien valtionosuuksia ja panemalla pääomatulot kunnallisverolle.
On säädettävä vanhuuslaki, joka takaa oikeuden kunnolliseen hoivaan ja hoitoon. julkisen terveydenhuollon rahoitusta ja henkilökuntaa on lisättävä hoitoon pääsyn turvaamiseksi. Terveys- ja sosiaalipalveluihin on säädettävä yhtenäinen maksukatto. Terveyskeskusmaksu on poistettava.
Peruskoulua on kehitettävä yhtenäisenä ja tasa-arvoisena. Myös ammatillisen ja yliopistokoulutuksen tulee olla maksutonta. Lasten päivähoidon ryhmäkokoja on pienennettävä. Tietoverkot, taide ja kulttuuri kuuluvat kaikille.

Reijo Sutinen
riihimäkeläinen
kansalaisaktiivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti